Oranjecomité Haarlem

Zaterdag 27 april is het weer Koningsdag. Er is veel te doen in Haarlem. En jij bent van harte welkom bij onze activiteiten in Haarlem en Spaarndam.

Het Oranjecomité Haarlem organiseert of draagt bij aan veel leuke, gezellige en gratis evenementen en wijkfeesten. Het oranjecomité ontvangt subsidie van gemeente Haarlem om dit allemaal mogelijk te maken. De opening van Koningsdag is om 09.45 uur in de Grote of Sint Bavokerk op de Grote Markt: Zing in heet deze happening. De burgemeester opent Koningsdag met zijn speech; de Zing In eindigt met samen het Wilhelmus zingen.

Theaterkoor Blue Moon treedt op afgewisseld met orgelmuziek door stadsorganist Anton Pauw en samenzang. Tijdens de inloop van de Zing In speelt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest.

Muziekpodia

Wil je een dagje gezellig feest vieren in Haarlem. Kijk dan op het programma van Koningsdag Haarlem bij de podia. Naast de podia waar het oranjecomité bij betrokken i, zijn er nog veel meer podia of terrassen waar artiesten optreden. Er is voor elk wat wils. Veel plezier!

Feestje in de wijk en Spaarndam

In een aantal wijken en in Spaarndam is een Koningsdagactiviteit. Zo kunnen kinderen op het Da Vinciplein genieten van de Kidz DJ, springkussens, schminktheater en buttons maken, is in Spaarndam een echte optocht en prijsuitreiking en de koning en koningin van de Koninginnebuurt en ook die van het Vijverpark zwaaien de mensen toe vanaf een balkon. En is er groot feest. Meer informatie over de feestjes in de wijk vind je op deze website.

Vraag aan wijkraden/buurtjes

Is het reuze gezellig bij jou in de buurt of wijk en wil je volgend jaar nog iets meer doen, bijvoorbeeld een springkussen of Kids DJ? Neem dan contact op met het oranjecomité om te kijken of we samen volgend jaar van Koningsdag in jouw buurt een feestje kunnen maken.

Zonnebloem

Veel ouderen kunnen helaas niet meer naar de activiteiten komen. Het oranjecomité vergeet deze groep niet. De Zonnebloem verspreidt onder haar leden een heerlijk tablet chocola waarmee het oranjecomité de Zonnebloemleden een fijne Koningsdag wenst.

Koningsdag

Het Oranjecomité Haarlem wenst alle Haarlemmers en ook mensen van buiten onze mooie stad een fijne Koningsdag. Laat een berichtje -als het kan met foto- achter op onze Facebookpagina Koningsdag Haarlem.

Heb je vragen of een opmerking? Stuur dan een email naar info@koningsdaghaarlem.nl