Nieuws

Kom op Koningsdag naar Haarlem!

Op 27 april vieren we Koningsdag. Ook in Haarlem zijn veel leuke activiteiten. En jij bent van harte welkom bij de activiteiten in Haarlem en Spaarndam.

Kom op Koningsdag naar Haarlem!

De opening van Koningsdag is om 09.45 uur in de Grote of Sint Bavokerk op de Grote Markt: Zing in heet deze happening. Tijdens de inloop van de Zing In speelt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest. 

Burgemeester Wienen opent Koningsdag met zijn speech waarna koor Blue Moon optreedt afgewisseld door orgelmuziek en samenzang. 

De stadsorganist Anton Pauw begeleidt enkele samenzangliedjes.

Complete programma vindt je hier!

Muziekpodia

Wil je een dagje gezellig feest vieren in Haarlem. Kijk dan op het programma van Koningsdag Haarlem bij de muziekpodia. Naast de podia waar het oranjecomité bij betrokken is, zijn er nog veel meer podia of terrassen waar artiesten optreden. Er is voor elk wat wils. Veel plezier!!

Feestje in de wijk en Spaarndam

In een aantal wijken en in Spaarndam is een Koningsdagactiviteit. Zo hebben de kinderen op het Da Vinciplein veel plezier met de Kidz DJ, springkussens, schminktheater en buttons maken. In Spaarndam is een echte optocht met prijsuitreiking en in de Koninginnebuurt en het Vijverpark zwaaien de koning en koningin de mensen toe vanaf een balkon en is er groot feest. Meer informatie over de feestjes in de wijk zie je op deze website. 

Vraag aan wijkraden/buurtjes

Is het reuze gezellig bij jou in de buurt of wijk en wil je volgend jaar samen met de buren een feestje organiseren met leuke dingen voor de kinderen, bijvoorbeeld een springkussen of een kids DJ? Neem dan contact op met het oranjecomité om te kijken of we samen in 2025 van Koningsdag in jouw buurt een feestje kunnen maken.

Zonnebloem

Veel ouderen komen helaas nog weinig buiten en kunnen niet naar de activiteiten in hun buurt. Het Oranjecomité Haarlem vergeet deze groep niet. De Zonnebloem verspreidt onder haar leden een heerlijk tablet chocola waarmee het oranjecomité de Zonnebloemleden een fijne Koningsdag wenst.

Het oranjecomité wenst alle Haarlemmers en ook mensen van buiten onze mooie stad een fijne Koningsdag. Laat een berichtje - als het kan met foto - achter op onze Facebookpagina Koningsdag Haarlem.

terug